Cine va câștiga Prima Evadare?

Prima Evadare este cel mai mare maraton de mountain bike din Europa de Est, iar bătălia pentru podium este acerbă, inclusiv la categoria Elite feminin, categorie ce a fost creată în premieră la ediția din acest an.

Ca o recunoaştere a valorii sportive internaţionale a acestui concurs, ediţia din acest an a fost înscrisă în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI).

Va fi interesantă lupta pentru puncte, în condițiile în care șase concurente se vor bate pentru locul 1:

  • Adriana Ceaușescu, de la echipa SportGuru-BCR Racing Team;
  • Beata Adrienne Piringer, de la echipa Giant Team România;
  • Monica Cojocaru, de la echipa Giant Team România;
  • Irina Dumitru, de la echipa Dinamo-BikeXpert Racing Team;
  • Aneliya Karagyozyan, de la echipa Ilchov bair;
  • Krystina Konvisarova, de la echipa Ghost Ukraine

Irina Dumitru este câștigătoarea ultimelor două ediții de la Prima Evadare, dar Beata Adrienne Piringer a reuşit s-o întreacă la ediţiile 2015 şi 2014 de la „MoonTimeBike”, competiţia celor mai buni ciclişti români.

Însă, cele două vor trebui să facă faţă concurenţei a două sportive străine cu experienţă, Aneliya Karagyozyan, multiplă campioană a Bulgariei la mountain bike, care cunoaşte bine traseul participând la ultimele ediţii, dar şi a ucrainiencei Krystina Konvisarova. Aceasta din urmă are o bogată experienţă internaţională şi se află într-o formă foarte bună, câştigând luna trecută concursul de XCO (Cross Country Olympic) de la Cluj.

Nu în ultimul rând, chiar dacă concurează la Feminin Open, în luptă ar putea intra şi Suzanne Hilbert (NoMad Merida CST), campioană la XCM (Cross Country Marathon) anul trecut şi la XCO în 2014, la categoria amatoare peste 19 ani.

Comments

  1. Era de asteptat cine va castiga cursa, cel putin la fete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *